Nyheter från föreningen
JULAVSLUTNING
Igår, 18:48
Kvällens föreläsning
4 dec
Missa inte det här!
26 nov
Missa inte det här!
26 nov
Höstlovsträning för skridskoskola
25 okt, 13:39 0 kommentarer
Hjälmar
22 sep, 18:18 0 kommentarer
Valet av hjälm är en viktig fråga.
När du väljer hjälm rekommenderar vi skatehjälm, skidhjälm eller CCM-hjälm.
De skyddar hela huvudet på ett bra sätt. Tänk på att barnen kan behöva en tunnare mössa under, tjocka mössor blir lätt klumpigt och knöligt. Spännet ska vara anpassat så att det sitter ordentligt.
För skridskoskolans barn är det också väldigt bra med namn på hjälmen. Det är många barn och det går snabbare att ta närvaro plus att de lär sig varandras namn enklare.
Informationsbrev !
3 sep, 08:32 0 kommentarer
Välkomna till säsongen 2023/2024!
Glöm inte att läsa hela texten – viktig information!
Efter en lång sommar är vi glada att äntligen få hälsa er välkomna tillbaka. Gunillas grupper har varit igång några veckor och nu är det dags för Grön grupp och skridskoskolan att komma tillbaka.
Start v. 36
Tisdag 5/9 16-17 i Sätra
Torsdag 7/9 17-18 i Mälarhöjden
Gunillas åkare får schema av henne då de är i fler ishallar och på olika tider.
Skridskoskolan
I år har vi en nyhet då skridskoskolans grupper nu är indelade i Pingviner och Isbjörnar. Det här för att lättare veta vilken grupp man tillhör.
På tisdagar tränar Irma och Maja båda grupperna och på torsdagar är Leila och Sofie tränare för Pingvinerna medan Maja och Irma tar hand om Isbjörnarna.
Grön grupp
I år är Linn Johansson ny tränare för vår Gröna grupp då Asta var tvungen att fokusera på sina studier. Vi är superglada att få välkomna Linn till vår fina förening!
Låneskridskor
Vi har ett begränsat antal skridskor att hyra ut vid behov.
Har du en önskan om att hyra skridskor så maila till skridskoskola@satrakonstakning.se
Mät barnets fötter först så vi kan se om vi har rätt storlek att hyra ut.
Att hyra kostar 300:-/termin och återlämnas vid terminsslut.
Kallelser
Alla kallelser sker via Svenska Lag, ladda ner appen och skapa ett konto med inloggningsuppgifterna ni mottagit via Svenska Lags välkomstmail. Du får kallelser och övrig info via appen. Se till också att dina sekretessinställningar är korrekta. Delar du med dig av din info så underlättar det att barnen kan samåka om de har samma träningstider. När ni har fått en kallelse är det viktigt att ni svarar på dem så att vi kan planera behovet av tränare/hjälptränare på isen. Er närvaro lägger också underlag för att föreningen ska få LOK-stöd och istider nästkommande säsong.
Sekretess
Vi använder oss av det regelverk som finns via GDPR.
Om du inte vill att ditt barn ska synas på foton så behöver du registrera det i Svenska Lag. Kontrollera att du har rätt inställning där.
Ishallarna
Vi har sedan tidigare beslutat att vi inte har föräldrar/anhöriga vid isen. Vi hänvisar till fiket i Sätra när vi är där. I Mälarhöjden pågår en dialog med DIF för att se om det finns möjlighet att sitta där, men innan vi vet och om det är låst så finns det ett fik på MIK (tennisklubben).
Vid isen så har vi hjälpföräldrar som möter upp vid omklädningsrum, hjälper till att svara på frågor och knyter skridskor.
Omklädningsrum
Skridskoskolans föräldrar är välkomna att hjälpa sina barn med skridskor och annat i omklädningsrummen. De färglada gruppernas åkar går dock in själva i omklädningsrummen då självständighet är viktigt och att det är i omklädningsrummen barnen hinner umgås och lära känna varandra.
Fotografering
Ingen fotografering/filmning är tillåten då alla föräldrar inte önskar att deras barn är med på film. Vi i styrelsen har koll på vilka barn det är så fotografering/filmning sköts av oss.
Tränare
Huvudtränare Gunilla Axling – färgglada grupper förutom Grön grupp
Linn – Grön Grupp
Isbjörnarna – Maja och Irma
Pingvinerna – Leila och Sofie
Hjälptränare – Olivia, Evolet, Selma och Lina
Extratränare – Anna Häägg
Utrustning
Hjälm - de åkare som inte testats måste ha en godkänd hjälm. Kontrollera att den sitter bra med den mössa de ska ha under. Sätt gärna en namnlapp på hjälmen så underlättar det för hjälpföräldrar, tränare och barn att lära sig namnen.
Skridskor – skridskorna bör vara avsedda för konståkning då det hjälper åkarna att träna på momenten. Växaskridskor och hockeyrör kan fungera precis i början innan man vet om barnet vill fortsätta. När man går upp i Grön grupp eller i Gunillas grupper så måste man ha bra skridskor. Då finns tränarna där för att hjälpa till med rådgivning.
Skridskoskydd – de behövs när barnen går till och från isen, skenan måste vara skyddad. Mjuka skydd har du på när du har torkat av skridskoskenan och förvarar den till nästa träningstillfälle.
Kläder – till en början är det bra med flera lager. Overaller och täckjackor är svåra att röra sig i men innan man fått upp farten i åkningen så blir man lätt kall. Testa er gärna fram.
Vantar/handskar – alla åkare ska ha någonting på händerna. Om man faller så är det en skaderisk och liksom huvudet behöver åkarnas händer skyddas. Har man inga vantar så får man inte gå på isen.
Vattenflaska
Sätra A-pokalen
I januari så anordnar vi som förening en A-tävling i Husby. Det är en fantastisk möjlighet att komma och titta på en tävlingar med skickliga åkare. Vi behöver dessutom alltid hjälp från medlemmar under dessa tävlingar så om du är intresserad maila till skridskoskola@satrakonstakning.se så ger vi informationen till tävlingskommittén.
Sociala medier:
Facebook för medlemmar: https://www.facebook.com/groups/283567196016348/?ref=share
Instagram:
https://instagram.com/satrakonstakning_officiell?igshid=b8hbg7hxin0o
Öppen Facebook:
https://www.facebook.com/satrakonstakning/
Läger
Under sommaren som var så har vi haft ett läger i Lysekil tillsammans med vår huvudtränare Gunilla. Det är ett roligt och återkommande event som barnen brukar prata om länge efter och längta efter nästa gång.
Under vecka 32 och vecka 33 så var det uppstartsläger i Stora Mossens ishall. Här möttes våra åkare under fem timmar per dag och hade isträning; fysträning och lunchrast med många glada skratt. Ett fint sätt att rivstarta och sätta saker på plats samtidigt som man skapar många nya vänskapsband mellan de olika grupperna. Nya åkare blandas med de som gått länge och det blir en bra grund för att bygga gruppkänsla och känna sig trygg i föreningen.
Väl mött – vi ses på isen!
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade |